Nyheter! In English!

Hem
Syfte
FMRI
Information om nackskador
Domar
EU-Rätt
Personliga berättelser.
Hjälpmedel
Bli medlem
Seminarium
Socialstyrelsen
Misstag i vården
Försäkringsfrågan
OBS att tänka på!
Smärtbehandling
Försäkringskassan
Hedersmedlemmar
DMX fluoroscopy
Pressrummet
Kontaktpersoner i Nackskadeförbundet
Bli sponsor
Rapporter
Länkar
Arkiv
En plågsam utredning

Berättelse av Michael Glemhorn

Var på Ergonomicenter i Eskilstuna och genomgick en utr 2001.
Läkare då var Anders Löfqvist och efter en kort tid så avbröts utr av mig med stöd av FK då A.L kränkt mig med uttalanden och diagnoser som var mycket kränkande, förnedrande och nedvärderande. Jag erbjöds då att genomföra en ny utr på Alfta rehab och utreddes där 2001.

Anders Löfqvist diagnos i "utkastet" 2001 som Ergonomicenter kallar det var att jag inte drabbats fysiskt alls av trafikolyckan 2000 utan bara psykiskt och arbetsförmågan endast begränsades av min extrema fettma. Vid detta tillfälle tror jag att min vikt var ca100kg och jag var 189cm lång. Har sedan olyckan varit helt sjukskriven och utretts flera ggr vid Alfta rehab!

I Jan 2008 förlängs min sjukskrivning av min husläkare Gunnar Engström vid Torshälla vårdcentral i 2 år framåt på grund av att mina besvär kvarstår!

Jag blir sedan kontaktad av Ramona Karlsson på FK i Eskilstuna och kallad till ett möte! Där får jag veta att jag skall ingå i ett projekt som kallas för PILA,vi pratar om arbetsprövning men då jag är sjukskriven så kommer vi fram till att jag bara behöver träffa en läkare för en extra bedömning. Ramona Karlsson talar om för mig att jag ska träffa en mycket bra läkare vid namn Anders Löfqvist som jobbar på Ergonomicenter i Eskilstuna.

Jag talar då om för Ramona att jag på grund av tidigare erfarenheter med berörd läkare inte vill träffa honom och säger mig villig att träffa någon annan läkare. Jag upplyser även Ramona att ta kontakt med min FK utredare jag hade 2001 Margareta Lindroos FK i Eskilstuna för att förstå mina synpunkter! Ramona och jag kommer fram till att det kanske är bäst att jag får träffa en kvinnlig läkare vars namn jag inte minns men som jobbar på Previa i Nyköping.

Några dagar senare får jag ett innkallelsebrev från Ergonomicenter i Eskilstuna där det stått att jag skall genomgå en komboutredning på 4 veckor med start 2008-05-19 min läkare under utredningen är Ander Löfqvist. Jag tror då att ett misstag skett och tar kontakt med Ramona igen men får bara till svar att hon kan inte påverka det som sker. Jag tar även kontakt med Margareta Lindroos och hon tycker att allt låter underligt att jag skulle tvingas träffa Anders Löfqvist under rådande förhållande.

2008-05-19 Påtvingas jag utredningen vid Ergonomicenter i Eskilstuna efter att jag verkligen försökt få hjälp och erbjudit mig att genomgå utredningen någon annan stans. Jag ligger sömnlös många långa nätter och våndas innan jag tvingas infinna mig hos Ergonomicenter i Eskilstuna! Jag påtalar för vd Marianne Gröntoft att jag avbrutit min tidigare utredning 2001 med FK i Eskilstunas hjälp på grund av Anders Löfqvist bemötande och kränkande förnedring av mig och hon erbjuder sig då att sitta med vid mina Möten med Anders Löfqvist!

Jag tackar nej till hennas erbjudande då jag läst hennes uttalanden i SR program Kaliber där hon säger "patienter som kommer till oss har inrättat ett liv där dom inte har tid att arbeta, dom kanske har köpt hus utomlands eller spelar golf".men jag påtalar inte att jag vet om det för henne utan avböjer bara bestämt.

Socionomen Maritha Fundhage erbjuder sig att medverka vid mötet med Anders Löfqvist och jag påtalar att jag spelar in samtalet på min mobiltelefon vilket jag är i min fulla rätt att göra men det gillas inte! Vid första mötet med Anders löfqvist får jag veta att jag bara behöver gå ett par ggr hos en psykolog så ska jag se att allt blir bra!

Under första veckan av utredningen plågar jag mig själv att genomgå tester för att få en så korekt bedömning som möjligt men känslan hos mig är att vore detta för 40 år sedan så skulle jag blivit lobbotomerad på denna innstutition.

Onsdag 08-05-21 Tvingas jag återigen att träffa Anders Löfqvist med sällskap av Maritha Fundhage och får en föreläsning i psykologi och läran om fantomsmärtor, det påtalas också om min övervikt som nu blivit större än 2001 och då jag krympt till 185cm med en vikt av 118kg.

Torsdag 08-05-22 Kommer en medelålders kvinnlig patient till mig och undrar om det är "ok" att bli tillsagd att stå i underkläder och vifta med armarna och samtidigt säga "jag är en drottning" som hon blivit tillsagd att göra av Anders Löfqvist. Jag svarar att det inte är ok och att hon ska kontakta Marianne Gröntoft med problemet för att få hjälp med att göra en anmälan hos HSAN. Hon får ingen hjälp och jag blir omgående innkallad till ett möte hos Marianne Gröntoft där blir jag tillsagd att inte uppvigla övriga patienter att anmäla Ergonomicenter!

Direkt efter mötet med Marianne Gröntoft blir jag inkallad till arbetsterapeuten Anna-Lena Hellenber och får där informationen att "på grund av att jag har så stora problem så kommer jag att få ett nytt arbetshema. Fre 1300-1500,Mån-Ons 0900-1200 och Tor 1300-1545" och detta shema gäller v22 och 23 alltså nerkortat med en vecka på grund av mina stora besvär.

Arbetsprövningen sker i en skyddad verkstad där förnedringen är tryckande och jag inte kan medverka speciellt mycket då mina besvär har en stegrande tendens efter testerna som jag inte kunde slutföra hos Sjukgymnasten på grund av smärtor.

Torsdag 08-05-29 Jag kommer till Ergonomicenter i Eskilstuna kl 1300 och blir omedelbart innkallad till Anders Löfqvist och med följer Anna-Lena Hellenber och en kvinna till som jobbar där. Jag får återigen en lektion i psykologi av Anders som fortsätter med att prata om fantomsmärtor och hypnos och även hela tiden försöker få mig att förstå att jag inte är skadad utan bara känner smärtor för att jag vill det. Hela samtalet går ut på att jag har ju ingen skada som kan göra ont och hur kommer det sig då att jag har ont?

Jag får slutligen läsa ett "utkast"som Anders kallar det och där står min diagnos: Subjektiva smärtsyndrom och total motivationsbrist till allt arbete. Där står även att jag har en negativ inverkan på övriga patienter på Ergonomicenter och när jag frågar Anders om det har att göra med händelsen där kvinnan fick vifta med armarna och uttala att hon va en drottning så svarade han att "han uttalar sig inte i enskilda ärenden.

Då jag upplever det som skrivs som mycket kränkande och nervärderande ber jag Anders att få kopiera vad han skrivit i utkastet för att visa mitt juridiska ombud men får till svar att " allt i detta utkast kan ändras för el mot mig och min utredning och detta svar ser jag som direkt hot om att sköt dig och dansa efter våran pipa eller skyll dig själv.

Jag sitter nu här och skriver detta med gråten i hallsen och undrar om detta människoovärdiga kränkande och förtryckande verkligen får förekomma under tvång fastän jag erbjudit mig att göra denna utredning någon annan stans. Jag ångra djupt idag att jag inte annmälde Anders Löfqvist och Ergonomicenter i Eskilstuna 2001 men jag gör det nu 2008.

Jag vill påpeka att personer som deltagit i denna för mig mycket förnedrande utredning är Marianne Gröntoft, Anders Löfqvist, övr personal på Ergonomicenter i Eskilstuna, Angela Thelander Larsson, Cesilia Trehn, Ramona Karlsson på FK som tvingade mig att genomleva denna förnedring.

Mvh Michael Glemhorn.
   © Nackskadeförbundet
besöksräknare
Besöksräknare
Startad den 19/5 2010