Nyheter! In English!

Hem
Syfte
FMRI
Information om nackskador
Domar
EU-Rätt
Personliga berättelser.
Hjälpmedel
Bli medlem
Seminarium
Socialstyrelsen
Misstag i vården
Försäkringsfrågan
OBS att tänka på!
Smärtbehandling
Försäkringskassan
Hedersmedlemmar
DMX fluoroscopy
Pressrummet
Kontaktpersoner i Nackskadeförbundet
Bli sponsor
Rapporter
Länkar
Arkiv
Nackskadeförbundet hos Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har nyligen fått uppdrag från den avgående Regeringen (Vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson) att belysa/utvärdera den vård som nackskadade får i bl.a. Tyskland. Nackskadeförbundet uppvaktade Ylva Johansson 15 juni, 2006.

Med anledning därav uppvaktade Nackskadeförbundet i tisdag den 3 oktober 2006 Socialstyrelsen som mötte upp med Bo Lindblom, chef för hälso och sjukvårdavd. Gunnila Hult Backlund och Sylvia Myrsell. Med från Nackskadeförbundet var sakkunnig Dr Bengt H Johansson, Bert Magnusson och Lars Nilsson.

Förbundet beskrev hur nackskadade (olämpligt kallade whiplashskadade) diagnostiseras, behandlas och bemötts i den svenska sjukvården samt förbundets positiva erfarenhet av diagnostik och behandling i Finland och Tyskland.

Socialstyrelsen lyssnade uppmärksamt och uttryckte sitt tack för värdefull och viktig information samt meddelade att man planerar att återkomma till förbundet för viss medverkan under handläggningens gång.

Dr Bengt H Johansson kompletterade med information om och överlämnande nya vetenskapliga rön som visar på värdet av de diagnostiska undersökningsmetoderna samt behandlingsresultaten.   © Nackskadeförbundet
besöksräknare
Besöksräknare
Startad den 19/5 2010