Nyheter! In English!

Hem
Syfte
FMRI
Information om nackskador
Domar
EU-Rätt
Personliga berättelser.
Hjälpmedel
Bli medlem
Seminarium
Socialstyrelsen
Misstag i vården
Försäkringsfrågan
OBS att tänka på!
Smärtbehandling
Försäkringskassan
Hedersmedlemmar
DMX fluoroscopy
Pressrummet
Kontaktpersoner i Nackskadeförbundet
Bli sponsor
Rapporter
Länkar
Arkiv
Uppvaktning på avdelningen för vård och omsorg vid Sveriges Kommuner och Landsting

Stockholmden 19-juni 2007

Som ordförande för Försäkringsmedicinska kollegiet gjorde jag tillsammans med Britt Gisselberg och Annet Svedling, Nackskadeförbundet i dag en uppvaktning för avdelningen för vård och omsorg vid Sveriges Kommuner och Landsting (tidigare landstingsförbundet).

Vi påtalade de brister som föreligger i svensk sjukvård avseende skador som uppkommer vid whiplashvåld. Vi presenterade bakgrunden med PowerPoint presentation vari ingick video från operation av svår instabilitet som påvisades under operation i nackens övre segment samt påpekade att dessa svåra instabilitetsproblem ej diagnostiseras i Sverige.

Britts och Annets presentation av erfarenheter från vården för sina skador syntes ha gjort stort intryck på representanterna.

Representanterna från avdelningen ställde frågor som visade att de uppfattat budskapet. Vi känner oss övertygade om att de insåg problemets allvar och att de på lämpligt sätt kommer att agera för bättre vård i Sverige.

Vi betonade även att de 3 milj kronor som regeringen anslagit för utveckling av kunskapsområdet bör gå till neurokirurgen i Lund, vilken är den klinik som visat mest konstruktivt intresse för problemet.

Dr Bengt H Johansson
   © Nackskadeförbundet
besöksräknare
Besöksräknare
Startad den 19/5 2010